3 / 5

Supa crema de morcovi cu portocala si ghimbir

Ingrediente supa crema de morcovi cu portocala si ghimbir

  • 4 morcovi marisupa morcov cu portocala
  • zeama de la o portocala
  • doi centimetri radacina de ghimbir
  • o ceapa
  • un dovlecel (optional)
  • doua linguri de ulei de masline
  • 1,5 litri de apa
  • sare, piper, nucsoara,
  • smantana/chefir pentru servit (optional)

Mod de preparare supa crema de morcovi cu portocala si ghimbir:

Curatam si taiem ceapa, morcovul, dovlecelul si ghimbirul cat mai marunt.
Intr-o oala mai mare punem doua linguri de ulei de masline si cand acesta e cald adaugam ceapa, morcovul si ghimbirul si le sotam un minut dupa care adaugam apa cat sa le cuprinda si lasam pe foc sa fiarba.

Peste zece minute adaugam si dovlecelul, zeama de la portocala, condimentele dupa gust si restul de apa.
Lasam pe foc pana legumele sunt fierte dupa care dam oala de pe foc si o lasam la racit un sfert de ora.

Separam legumele de zeama si le punem in blender/robot de bucatarie si le mixam bine pana cand devine totul de consistenta unei creme.
Adaugam zeama pastrata in prealabil pana cand crema ajunge la consistenta dorita.
Punem din nou pe foc si mai dam un clocot.

Dam supa deoparte si o servim cat este calda inca adaugand sau nu putina smantana sau chiar chefir un pic mai acrisor, in momentul servirii.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul lecturisiarome.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri