ghid pentru o viaţă împlinită

Creveti cu usturoi

Va aduc in intampinare o reteta catalana, din insorita Spanie, preluata din cartea de bucate -Bucataria Lumii- a lui Gordon Ramsay.

Timp de preparare: 3 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru creveti cu usturoi:

  • 800 g de creveti cruzi
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 7 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
  • 1 ardei rosu iute, uscat ,tocat marunt
  • 3/4 ardei kapia rosu tocat marunt
  • sare de mare
  • piper mix (rosu,negru si alb)
  • 1 lingurita patrunjel tocat marunt
  • 1/2 lamaie (zeama)

Mod de preparare creveti cu usturoi:

Spalam foarte bine crevetii, le indepartam capul printr-o simpla rasucire si apoi tragem.
Rupem piciorusele, cochilia o desfacem usor de pe corp lasand coada intacta pentru aspect si le scoatem intestinul cu ajutorul unui cutit cu care facem o crestatura longitudinala, pe spatele lor.

Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adaugati usturoiul, ardeii uscati si kapia, putina sare si piper proaspat rajnit. Prajiti totul la foc mic aproximativ 1 minut, pana cand usturoiul incepe sa se rumeneasca usor. Adaugati imediat crevetii in tigaie, presarati cu putina sare si piper, mariti flacara si prajiti-i pe fiecare parte aproximativ 1- 1/2 minute, pana cand devin opaci si de un roz aprins.
Stropiti cu zeama de lamaie si opriti.

Aranjati crevetii pe un platou cald, turnati deasupra sosul aromatiozat, delicios cu adevarat ,presarati patrunjel tocat si serviti cu paine neagra cu seminte .
Dupa gust, mai adaugati zeama de lamaie.

Citeste si:

Sunt atat de suculenti,carnosi...iar sosul o sa-l stergeti din farfurie cu un colt de painica!:)

Pofta buna!

creveti cu usturoi

Mai multe poze din timpul prepararii: http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Ai o reteta inedita? Click aici pentru a o face cunoscuta!

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Creveti cu usturoi.


Discutii despre Creveti cu usturoi

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.