ghid pentru o viaţă împlinită

Cotlete ardelenesti

Aceasta este o noua reteta din cartea lui Radu Anton Roman si dupa cum spune si el, doar micile diferente si orgolii zonale au facut ca aceasta mancare sa nu se numeasca pur si simplu "papricas".

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cotlete ardelenesti:

  • 500 gr cotlet de porc
  • 1-2 ardei
  • 1 ceapa mare
  • ulei
  • patrunjel
  • boia, sare, piper
  • 1 blid de faina si 2 oua

Mod de preparare cotlete ardelenesti:

Cotletul se taie bucatele si se rumeneste in ulei (sau untura, daca se poate) si se sting cu apa.

In alta tigaie se calesc ardeii si ceapa, se adauga boia, piper si sare. Se stinge tot cu apa si dupa ce da in clocot se pune peste carne.

Din faina si oua (faina puneti cat e nevoie la 3 oua) framantati un aluat mai tare.
Intr-un vas puneti la fiert apa cu sare si puneti galustele la fiert. Cand au fiert galustele, adaugati-le peste carne.

Citeste si:

La final adaugati si patrunjel verde.

cotlete ardelenesti

Este o mancare simpla, destul de rapida si foarte gustoasa.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Ai o reteta inedita? Click aici pentru a o face cunoscuta!

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cotlete ardelenesti.


Discutii despre Cotlete ardelenesti

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.