23 August 2012 publicat în Retete culinare 7 share-uri

Gustul mancarii de la cuptor, de cele mai multe ori, este dat de timpul necesar pentru a putea scoate in esenta aromele perfecte. Stratificarea acestui fel de mancare duce la o intrepatrundere a gusturilor, iar acest lucru este absolut delicios.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru ceafa de porc cu cartofi in sos de iaurt:

  • ceafa de porc- 500 gr.
  • cartofi -1,5 kg
  • ceapa – 3. buc. potrivite

Sos de iaurt:

  • iaurt- 200 ml
  • bullion / suc de rosii – 2 linguri
  • apa- 100 ml
  • cimbru- o lingura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare ceafa de porc cu cartofi in sos de iaurt:

1. Pentru inceput taiem ceafa de porc in fileuri, asemenea celor pentru gratar. Ar trebui sa fie aproximatix 6 bucati. Le condimentam cu sare si piper.
2. Intr-un vas yena, asezam cartofii taiati cuburi destul de mari. Carnea se aseaza in asa fel incat sa fie acoperiti toti cartofii, iar la final punem ultimul strat de ceapa taiata rondele.
3. Ulterior facem si sosul. Intr-un vas punem: iaurtul, bulionul sau sucul de rosii, legatura de marar tocata marunt, o lingura cimbru, sare si piper dupa gust.

4. Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius si vasul acoperit cu un capac il punem la cuptor pentru aproximativ o ora. Dupa ca incepe sa fiarba mai lasam inca 15 minute, apoi micsoram focul pana la 160 de grade si scoatem capacul. Si astfel mai prelungim gatitul mancarii inca pentru o ora.
5. Dupa timpul scurs, se verifica daca cartofii sunt gata, iar carnea se poate intoarce pe cealalta parte pentru a se rumeni. Alaturi de o bucata de ceafa se aseaza cateva linguri de cartofi si putin sos. Va urez pofta mare!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul http culinare.tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri