Pizza cu aluat de bere

Iata o reteta de pizza cu aluat de bere, foarte gustoasa si hranitoare.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pizza cu aluat de bere:

Ingrediente blat pizza:

  • 500g faina
  • 300ml bere
  • 7g drojdie uscata/12g drojdie proaspata
  • 3LG ulei masline
  • putina sare+piper

Mod de preparare aluat pizza:

Se dizolva drojdia cu o lingura de zahar si putina bere. Intr-un vas mai mare amestecam faina, berea, uleiul, sarea si piperul cu amestecul de drojdie si bere. Framantam pana obtinem o coca elastica (5min). Acoperim si lasa la cald la dospit cam 1 ora.

Intindem aluatul in tava unsa cu putin ulei. Adaugam toppping-ul.

aluat pizza

Topping:

  • salam uscat
  • pastrama de porc taiata fasii subtiri
  • masline fara samburi
  • ciuperci proaspete sau din conserva
  • rosii taiate rondele foarte subtiri
  • cascaval razuit sau mozzarela
  • porumb dulce din conserva
  • ketchup dulce amestecat cu un praf de sare, piper, boia dulce, oregano, busuioc si o lingura apa

Se intinde aluatul, se unge cu ketchup-ul condimentat si se aseaza umplutura. Se coace in cuptorul preincalzit circa 20-25 min.

pizza cu aluat de bere

Poetagurmanda.blogspot.ro va invita pe blogul ei pentru a descoperi si alte retete delicioase.

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pizza cu aluat de bere.