12 August 2012 publicat în Retete culinare 22 share-uri

Sunt un pic dulcegi, dar acrisoare, iar cei ce doresc sa simta mai bine gustul fructelor de mare, ar trebui sa le pregateasca dupa o reteta cu suc de rosii si mai mult usturoi, iar persoanele ce prefera un gust mai fin si mai putin aromat, ar trebui sa aleaga reteta cu sosuri de smantana, iaurt, unt.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru paste cu fructe de mare:

  • fructe de mare congelate – 500 gr
  • smantana – 4 linguri
  • usturoi- 4 catei
  • ceapa- 2 buc
  • ardei gras- 1/2 buc
  • ulei- 6 linguri
  • paste- 300 gr
  • oregano – 1/4 lingurita
  • busuioc- 1/4 lingurita
  • tarhon – 1/4 lingurita
  • sare, suflet si piper dupa gust

Din necesarul de ingrediente recomandat veti prepara 2 portii de paste cu fructe de mare.

Modul de preparare a retetei paste cu fructe de mare:

Pentru inceput, le-am scos de la congelator si le-am lasat sa se dezghete. Dupa aceasta, am pus ceapa tocata marunt la calit in 4 linguri de ulei. In acest timp, trecem fructele de mare printr-o apa rece si le clatim bine. Tocam usturoiul marunt si il punem deasupra cepei, lasam cateva secunde si in momentul cand isi emana aroma sa, aruncam si fructele de mare deasupra. Le lasam la calit pentru 4-5 min la un foc potrivit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Pregatim o oala de aprox 5 litri, punem apa, o lingurita de sare si restul de ulei. Iar in momentul cand apa a inceput sa fiarba, punem si pastele la fiert. Acestea au nevoie aproximativ de 7-8 min. pentru fierbere.
Adaugam la fructele de mare toate mirodeniile, cate putin din sare si piper, o jumatate cana de apa, punem un capac si asteptam sa fiarba putin (aprox. 5 min).

Scoatem pastele, le trecem printr-un jet de apa rece si le asezam in farfurii.
Scoatem capacul de la tigaia cu fructele de mare, inchidem focul si punem smantana. Mestecam bine pana ce se omogenizeaza, gustam si daca este nevoie se mai adauga putina sare.
Asezam sosul deasupra pastelor si cina este gata!

Nu-i asa ca este rapid? Va doresc pofta mare si buna la aceste paste cu fructe de mare!

O reteta recomandata de blogul culinare.tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri