ghid pentru o viaţă împlinită

Mancare de gulii in sos

Mancarea de gulii este o descoperire delicioasa, vedeti in acest articol cum se prepara mancarea de gulii, ce ingrediente aveti nevoie si dupa cum v-am obisnuit… toate presarate cu dragoste!

Fiind nevoiti sa renuntam la unele alimente precum painea, cartofii, fainoase in general, am incercat sa gasim substituienti ai acestora. Asa am descoperit guliile, ce sunt cu adevarat delicioase, dar cel mai important e ca sunt satioase si pline de vitamine. Regleaza nivelul zaharului din sange, deci sunt benefice persoanelor bolnave de diabet zaharat, ajuta la cresterea imunitatii, siropul de gulii este bun in tratarea tusei, dar si multe alte minunatii ce poate face aceste legume. Deci ne-am inarmat cu o punga de gulii, iar eu am primit misiunea de a le pregati cumva, incat Yannis sa nu isi dea seama ca e de fapt o mancare noua, iar iar intr-un final sa ii convina. Asa ca m-am inarmat cu rabdare si am cautat retete. Concluziile au fost urmtatoarele: fie o mananci verde in salate, sau o fierbi si o prepari cu un sos. Am ales cea de-a doua reteta si uitati ce a iesit!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancare de gulli in sos:

  • gulii – 3 buc
  • morcovi- 2 buc
  • ceapa – 2 buc
  • smantana pentru gatit (lichida)- 150 ml
  • faina – 3 linguri
  • pantrunjel – o legatura
  • cimbru – 1/2 lingurita
  • sare si piper dupa gust

Timpul de preparare: 1,5 ore.

Modul de preparare a retetei de Mancare de gulii:

1. Pentru inceput, curatam guliile de coaja, dar si morcovii. Le trecem pe toate prin razatoare. Intr-o cratita punem legumele date prin razatoare la fiert cu apa cat le cuprinde. Lasam la fiert la un foc potrivit pentru o ora.

2. Odata expirat timpul, curatam ceapa si o calim putin. O adaugam impreuna cu legumele si mai lasam sa fiarba inca 5 min. Reducem flacara la minim si punem in ploaie faina, mestecand continuu. Adaugam si cimbrul.

3. Smantana o turnam si mestecam in continuu pana devina o pasta. Lasam totul sa fiarba inca doua minuta, pana se ingroasa sosul, iar la final adaugam si verdeata tocata marunt. Potrivim de sare si piper si inchidem aragazul.

Citeste si:

4. Mancarea de gulii va avea un usor gust de varza, ori conopida, toate facand parte din aceasi familie. Este potrivit drept garnitura la diferite fripturi, de preferat aceasta sa fie din carne slaba, pui sau curcan, iepure.

mancare de gulii

O reteta oferita de blogul culinare.tv

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Mancare de gulii in sos.


Discutii despre Mancare de gulii in sos

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

AICI ai toate ofertele de Black Friday 2017! Afla-le din timp!

Ba unii retaileri au furat deja startul si au inceput campaniile de promotii. Si ca sa nu obosesti cautand cele mai bune preturi din magazin in... Vezi ofertele