Mancarea de gulii este o descoperire delicioasa, vedeti in acest articol cum se prepara mancarea de gulii, ce ingrediente aveti nevoie si dupa cum v-am obisnuit… toate presarate cu dragoste!

Fiind nevoiti sa renuntam la unele alimente precum painea, cartofii, fainoase in general, am incercat sa gasim substituienti ai acestora. Asa am descoperit guliile, ce sunt cu adevarat delicioase, dar cel mai important e ca sunt satioase si pline de vitamine. Regleaza nivelul zaharului din sange, deci sunt benefice persoanelor bolnave de diabet zaharat, ajuta la cresterea imunitatii, siropul de gulii este bun in tratarea tusei, dar si multe alte minunatii ce poate face aceste legume. Deci ne-am inarmat cu o punga de gulii, iar eu am primit misiunea de a le pregati cumva, incat Yannis sa nu isi dea seama ca e de fapt o mancare noua, iar iar intr-un final sa ii convina. Asa ca m-am inarmat cu rabdare si am cautat retete. Concluziile au fost urmtatoarele: fie o mananci verde in salate, sau o fierbi si o prepari cu un sos. Am ales cea de-a doua reteta si uitati ce a iesit!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancare de gulli in sos:

  • gulii – 3 buc
  • morcovi- 2 buc
  • ceapa – 2 buc
  • smantana pentru gatit (lichida)- 150 ml
  • faina – 3 linguri
  • pantrunjel – o legatura
  • cimbru – 1/2 lingurita
  • sare si piper dupa gust

Timpul de preparare: 1,5 ore.
Modul de preparare a retetei de Mancare de gulii:

1. Pentru inceput, curatam guliile de coaja, dar si morcovii. Le trecem pe toate prin razatoare. Intr-o cratita punem legumele date prin razatoare la fiert cu apa cat le cuprinde. Lasam la fiert la un foc potrivit pentru o ora.

2. Odata expirat timpul, curatam ceapa si o calim putin. O adaugam impreuna cu legumele si mai lasam sa fiarba inca 5 min. Reducem flacara la minim si punem in ploaie faina, mestecand continuu. Adaugam si cimbrul.

3. Smantana o turnam si mestecam in continuu pana devina o pasta. Lasam totul sa fiarba inca doua minuta, pana se ingroasa sosul, iar la final adaugam si verdeata tocata marunt. Potrivim de sare si piper si inchidem aragazul.

4. Mancarea de gulii va avea un usor gust de varza, ori conopida, toate facand parte din aceasi familie. Este potrivit drept garnitura la diferite fripturi, de preferat aceasta sa fie din carne slaba, pui sau curcan, iepure.

O reteta oferita de blogul culinare.tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri