4 August 2012 publicat în Retete culinare 21 share-uri

Daca in plina vara nu pregatim retete cu multe legume, atunci cand ?

Ingrediente de trebuinta in reteta: legume de toate felurile, dupa preferintele fiecaruia (vinete, dovlecei, morcovi, ceapa, cartofi, usturoi, conopida, rosii, ardei, fasole verde, mazare, telina, etc.), patrunjel verde, sare grunjoasa, piper boabe, crengute de cimbru, ulei de masline.

Se unge bine, o tava, cu ulei de masline.

Legumele taiate in bucati mari (legumele care se coc repede) si felii mai subtiri/ bastonase (legumele care se coc mai greu) se aseaza intr-o tava mare, adanca, in straturi, incepand cu legumele care se fac mai greu – vinetele, cartofii, telina si morcovii, continuand cu dovleceii, fasolea si mazarea si ultimele straturi - conopida, rosii si ardei. Printre legume se pun felii de ceapa si catei de usturoi, boabe de piper, foi de dafin, crengute de cimbru. Ultimul strat va fi cu felii de rosii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Dupa fiecare strat si deasupra se pune sare grunjoasa si se mai picura ulei de masline.

Nu deranja legumele ! NU se amesteca legumele, nu se pune apa (au legumele destula apa). Vrem sa ramana legumele intregi, asa cum le-am taiat si sosul sa fie gros, aromat si delicios.

Tava se acopera cu o hartie de copt, umezita bine cu apa de la robinet si stoarsa.

Tava cu legume se introduce in cuptorul incins al aragazului, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute. Legumele trebuie sa “mocneasca” in sucul propriu, sa nu se faca “praf”, ramanand intregi, asa cum le-am tocat.

Bine de stiut ! Daca focul este bine potrivit, legumele sunt facute atunci cand hartia de copt s-a uscat, inainte de a incepe sa se arda. :P

Nu disperati ! Daca nu reusiti din prima sa obtineti un ghiveci aratos, nu-i nicio problema, gustul deosebit de legume proaspete si mirosul imbietor vor compensa aspectul mai putin primitor.

Mic secret ! Tava se scoate din cuptor si se lasa ghiveciul “sa rasufle” 10 minute, timp in care sosul va intra in legume, evitandu-se uscarea acestora.

Se presara patrunjel verde, tocat mai mare.

Despre servitul preparatului ! Ghiveciul se serveste cald sau rece. Este minunat de gustos, oricum il servesti.

Nu-i asa ca arata bine ? Vin tare, cu o culoare minunata si un gust aromat, deosebit.

O reteta oferita de blogul despremancare.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri