Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare: Cerne faina cu sarea intr-un castron, fa o adancitura in mijloc si pune in ea uleiul si apa calda. Pentru umplutura 1 : Taiati cubulete o bucata de mozzarella si le amestecati cu patrunjel. Pentru umplutura 2 : Incinge putin ulei intr-o tigaie mare si caleste spanacul pentru 1 minut. Absoarbe grasimea de pe el cu un prosop de hartie si lasa-l sa se raceasca, apoi taie-l fasii mari. Serviti cu iaurt grecesc . Sunt delicioase atat calde cat si reci, cu ambele umpluturi. Reteta oferita de blogul: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/ Pofta buna. O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)Ingrediente pentru fatayer:
Umplutura :
Umplutura 2:
Pentru servit :
Mod de preparare:
Amesteca pana obtii un aluat omogen. Framanta aluatul pe o planseta presarata cu faina.
Imparte-l in doua bucati. Inveleste-le in folie si lasa-le sa se odihneasca la temperatura camerei pentru 20 de minute.
Prin coacere o sa prinda un gust aromat si branza o sa se intinda!
Ceapa se opareste in apa sarata un minut, se racoreste in apa rece, se scurge si se sterge.
Amesteca spanacul cu ceapa si ingredientele ramase pentru umplutura si condimenteaza dupa gust. Se da amestecul la frigider pentru 20 de minute.
Se incinge cuptorul, se intinde aluatul pe planseta presarata cu faina si se taie in patratele de 7 cm. Unge marginile foilor cu apa si pune in mijlocul fiecareia o lingura de umplutura. Impatureste in forma de triunghi si lipeste marginile.
Se coc 10-15 minute, pana devin brun-aurii.