ghid pentru o viaţă împlinită

Gem de caise

Va propunem o reteta parfumata de gem de caise.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gem de caise:

La 1 kg de caise fara samburi se pune cca 750 g de zahar si doua sau trei pahare mari de apa (cca 700ml), zeama de la o jumatate de lamaie.

Caisele se spala bine si li se scot samburii apoi se dau printr-o masina de tocat carne special pastrata pentru gemuri de fructe cu pulpa mai tare. Intre timp, apa si zaharul se pun intr-un vas larg (o tigaie sau un lighenas) pe foc moderat sa se lege siropul.

Dupa ce tot zaharul este topit, se pune in lighenas piureul de caise si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand pana cand scade la consistenta dorita, dar minim 30 de minute de la primul clocot. Este mai bine ca gemul sa fie consistent si nu foarte moale, pentru ca daca pastreaza mai multa apa in el, poate mucegai dupa cateva saptamani de depozitare.

La urma se adauga zeama de lamaie, se mai lasa sa dea cateva clocote apoi se inchide focul de la aragaz.

Citeste si:

Se lasa gemul sa se mai racoreasca apoi se pune in borcane sterilizate si se lasa descoperite pana cand se face o pojghita subtire deasupra. Dupa aceea se pot capsa ori lega cu celofan, depozitandu-le la camara sau la boxa, intr-un loc racoros si uscat.

gem de caise

O reteta oferita de blogul Caietul cu retete

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gem de caise.


Discutii despre Gem de caise

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.