De multe ori ne trezim, pe neasteptate cu musafirii in pragul usii. Nu avem mai nimic in frigider si nici nu avem timp sau poate nici bani sa cumparam ceva ieftin si bun. E timpul unei retete simple!
Varza umpluta cu sos de rosii

Se curata, se spala si se opareste timp de 10 minute o varza in bors indoit cu apa, in care s-a adaugat sare. Dupa ce a fost scursa si racorita, verzei i se rasfira foile. Miezul verde se desprinde de pe cotor, se scoate si se toaca. Se toaca 150-200 grame de slanina afumata, care se pune intr-o cratita pe foc alaturi de o ceapa tocata marunt si cu miezul verzei. Se amesteca pina se coloreaza putin. Se inmoaie 1-2 felii de piine, se stropesc, se amesteca cu 1-2 oua crude, tocatura de varza, sare si piper. O parte din acest amestec se pune in mijlocul verzei, restul se imparte intre foi, presarind fiecare strat de umplutura cu putin pesmet. Pe masura ce se umplu foile, se ridica si se string spre mijlocul verzei, presindu-se usor. Se fierbe in apa clocotita cu sare. Este gata dupa 20-25 minute. Se serveste cu sos de rosii picant sau cu smintina.

Cornulete studentesti

Se freaca 250 grame de untura cu 100 grame de zahar si cu zahar vanilat. Se adauga, pe rand, 3 oua, iar la sfirsit 300 grame de faina cernuta si praf de copt. Se framanta un aluat care se intinde si se impatureste de citeva ori, fara a fi uns cu grasime. Ultima oara, se intinde o foaie subtire care se taie in forma de patrate mari si din ele se fac triunghiuri. Pe fiecare triunghi, se pune putina marmelada de caise amestecata cu nuci tocate si se ruleaza cornulete din partea lata a triunghului, spre virf. Se coc, apoi se dau prin zahar pudra cit sunt calde.

Crema cu fructe crude si frisca

Se freaca spuma 2 galbenusuri cu 40 grame de zahar, 20 grame de faina si coaja rasa de la o lamaie, pina ce amestecul devine omogen asemenea unei spume. Se adauga treptat 20 ml de lapte clocotit. Se pune la loc si se fierbe pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se raceste, apoi se pune in pahare, un strat de crema, unul de frisca si unul de fructe de sezon.

Caramele cu unt

Ingrediente:

-100 g unt;
-100 g miere;
-100 g zahar;
-1 pahar cu apa rece.

Mod de preparare: Se pun ingredientele intr-un vas destul de inalt, asezat pe o tabla la foc foarte moale, amestecindu-se usor. Se continua fierberea pina cind citeva picaturi din compozitie aruncate intr-un pahar cu apa foarte rece se coaguleaza instantaneu. Se toarna totul intr-o tava unsa cu ulei, se lasa sa se raceasca pe jumatate, apoi se formeaza mici patrate cu ajutorul unui cutit. Abia dupa ce compozitia astfel parcelata s-a racit complet, se desprind cubuletele formate si se servesc ca atare. Atentie! Caramelele se prepara in vase inalte pentru a se evita revarsarea continutului.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri