ghid pentru o viaţă împlinită

Salata multicolora de vara

In diverse combinatii de gust si aspect, salatele contin minerale, substante nutritive, fibre si, desigur, vitamine atat de necesare organismului nostru. Salatele au doua avantaje majore: rapiditatea de preparare si aportul pozitiv asupra sanatatii.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata multicolora de vara:

  • 250 g orez basmati fiert (bob lung)
  • 2 cutii cu ton in suc propriu
  • 150 g masline feliate
  • 200 g porumb dulce
  • 4 oua fierte tari
  • 4 rosii
  • 4 castraveti mici
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde sau galben
  • 1/2 mar
  • Vinegreta :
  • 2 lingurite cu mustar frantuzesc sau Dijon
  • 2 lingurite otet
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri de apa(optional)
  • busuioc tocat marunt
  • sare si piper

Mod de preparare salata multicolora de vara:

Se taie toate legumele, marul si ouale cuburi; sfaramam tonul cu furculita.
Amestecam usor orezul fiert si racit cu amestecul de mai sus si stropesc cu vinegreta.
Orezul l-am fiert al dente in 3,5 litri de apa cu sare .
Intr-un bol, preparam vinegreta, amestecand bine toate ingredientele recomandate !
Servim salata rece !

salata multicolora de vara

Va astept pe blogul meu pentru retete usoare si atractive: http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

Pofta buna !

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Salata multicolora de vara.