ghid pentru o viaţă împlinită

Inghetata caramel cu crocant Lion

Daca va place inghetata de vanilie sau caramel, aceasta reteta veche o puteti pregati pentru degustare proprie sau pentru prietenii pe care o sa-i impresionati placut !

Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente pentru 2,5 kg de inghetata aromata si cremoasa:

  • 1 litru de frisca
  • 500 ml. lapte
  • 4 oua
  • o ceasca de zahar pentru crema + 3/4 cana de zahar pentru caramelizat
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon sau 1 baton de vanilie
  • 1 lingurita cu amidon
  • 1 baton mare de ciocolata Lion

Mod de preparare inghetata caramel:

Intr-o cratita cu fundul gros punem laptele, 4 galbenusuri, o ceasca de zahar si lingurita cu amidon. Asezam cratita pe foc mic si amestecam cu telul pana se formeaza o crema. Dam la o parte de pe foc si cand se mai raceste adaugam vanilia si amestecam bine!
Intr-o tigaie de teflon caramelizam, la foc mic, trei sferturi de cana de zahar pana capata o culoare aramie; inchidem flacara si peste el adaugam crema de vanilie. Amestecam bine. Daca se intareste mai punem pe foc cateva secunde. Lasam sa se raceasca bine!
Albusurile si frisca le batem bine!
Crema caramel o amestecam usor, cu o paleta ,cu frisca si albusurile batute tari!
Ciocolata Lion o maruntim si o aruncam in compozitie. Se da la congelator pentru cateva ore.

Daca o preferati fara caramel, eliminati din reteta partea cu zaharul caramelizat si ...gata inghetata de vanilie!

inghetata caramel cu ciocolata lion

Pofta buna si sa va racoriti cu acest desert rece.

Va astept cu mare drag pe blogul meu pentru mai multe retete usoare si economice - http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Inghetata caramel cu crocant Lion.