Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dovlecei gratinati:
- 3 dovlecei mici
- o ceapa
- 1 catel usturoi
- 50 g salam (sau sunca)
- 50 g branza burduf (se poate pune mai mult dar eu atata am mai avut)
- unt
- pesmet
- 1 ou
- 1 lingura smantana
- sare
- piper
Mod de preparare dovlecei gratinati:
Dovlecei se curata, se taie in doua pe lung si se scoate miezul. Dovlecei scobiti se oparesc in apa fiarta cu sare pentru 5 minute si apoi se scurg.
Tocam ceapa si o calim in ulei. Cand e calita adaugam catelul de usturoi tocat marunt si miezul tocat de la dovlecei. Condimentam cu sare, piper si cateva fire de patrunjel si lasam la calti aproximativ 3-4 minute.
Se unge un vas de yena cu unt si se tapeteaza cu pesmet.
Pe fundul vasului se aseaza dovlecei opariti, cu scobitura in sus.
Aceste scobituri se vor umple cu compozitia de ceapa preparata inainte.
Se adauga branza si carnita (salamul in cazul meu) apoi se toarna deasupra un amestec din ou si smantana condimentat cu sare si piper.
Se pun cateva feli de rosii deasupra si se da la cuptor 20-25 minute la foc potrivit.
Se poate servi atat cald cat si rece.
O reteta recomandata de blogul Kata's Kitchen.
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie