26 Iunie 2012 publicat în Retete culinare 68 share-uri

Parfumatul si dulcele pepene galben este acum vedeta sezonului. Este un fruct sanatos, foarte bogat in vitamine si minerale. Contine cantitati mari de vitamina A, B, C, E si este o sursa excelenta de potasiu, calciu, fier si fosfor. Consumul sau ajuta la detoxifierea organismului si intareste sistemul imunitar. Ne putem bucura de beneficiile pepenului galben si delecta cu gustul sau dulce si racoritor, consumandu-l in stare proaspata sau sub forma de gemuri, inghetate, budinci, sufleuri sau sucuri. Inghetata cu pepene galben este un desert surprinzator de savuros, potrivit pentru o zi torida de vara.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata de pepene galben:

  • 1 pepene galben parfumat
  • 1 lingura unt
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita gelatina
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zeama de portocala

Mod de preparare inghetata de pepene galben:

Se taie pepenele in doua si se indeparteaza semintele. Se scoate miezul din interior, lasand si pe coaja un strat de aproximativ 1 cm. Se pune gelatina sa se inmoaie in zeama de portocala, apoi se dizolva pe baie de aburi. Se incinge untul intr-o tigaie si se adauga miezul de pepene si zaharul. Se lasa pe foc, pana se inmoaie. Compozitia se paseaza bine cu o furculita apoi se amesteca cu gelatina. Se lasa sa se raceasca. Se bate smantana pana se obtine frisca si se incorporeaza usor in piure-ul racit.
Cu compozitia obtinuta se umplu jumatatile de pepene, se acopera cu folie alimentara si se dau la congelator pentru cel putin 2 ore.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv

Pentru a descoperi si alte retete delicioase, accesati blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri