15 Iunie 2012 publicat în Retete culinare 10 share-uri

Reteta nu este una de chef sau fite sau pt Popeye, e o reteta ardeleneasca, simpla, hranitoare si as zice sanatoasa, pentru cei ce apreciaza calitatile spanacului, o reteta rapida in acelasi timp si numai buna pt un pranz.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru spanac scazut:

  • 1/2 kg spanac
  • 80-100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingura faina de grau
  • 5 catei de usturoi
  • 1 cana de lapte (aproximativ 250 ml)
  • sare dupa gust

Mod de preparare spanac scazut:

Spanacul se spala bine in cateva ape, apoi se pune la fiert in apa clocotita cu sare, timp de 8-10 minute. Dupa fierbere se strecoara si se toaca marunt pe un carpator. Intro cratita incingem uleiul, adaugam faina si amestecam pana se rumeneste frumos. Lucrati la foc mic. Cand faina s-a rumenit, adaugati spanacul tocat si imediat laptele rece, amestecand sa nu se faca cocoloase. Fierbeti la foc mic, pana ce mancarea se ingroasa. Potriviti gustul de sare. Daca vi se pare prea consistenta mancarea, adaugati lapte in plus si mai fierbeti putin. Serviti cu oua ochiuri, snitele, carnaciori afumati, gratare, dupa preferinta. Va garantez ca este un pranz energizant, tinand cont de calitatile spanacului.

Pe blogul dulcesarat.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri