O supa rece energizanta din meniul spaniol de vara .

Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa rece de castravete cu avocado:

  • 3 castraveti mari reci ( 900 g)
  • zeama de la o lamaie sau dupa gust
  • 2 avocado coapte
  • 4 linguri iaurt grecesc(10% grasime)
  • putin sos tabasco (pasta de ardei iute)
  • 1 ceapa mica rosie tocata fin
  • 1 rosie fara seminte si tocata marunt
  • ulei de masline
  • 3-4 frunze de busuioc taiate fasii fine

Mod de preparare supa rece de castraveti cu avocado:

Curata castravetii de coaja, taie-i in sferturi pe lungime si scoate semintele. Pastreaza un sfert de castravete pentru ornat, iar restul taie-l in bucati mari si pune-l in robot sau blender cu jumatate din zeama de lamaie .
Paseaza pana obtii un piure.

Taie avocado in doua, scoate samburii si curata-i. Pastreaza o jumatate pentru ornat iar restul le punem in blender peste piureul de castravete, impreuna cu iaurtul, sosul tabasco si uleiul de masline ( 2 linguri). Mixeaza pana devine compozitia cremoasa. Condimenteaza cu sare si piper si mai pune zeama de lamaie ( daca mai vrei). Tine piureul la rece pana la servire! Taie cubulete mici jumatatea de avocado, bucata de castravete, ceapa rosie, rosia si pune-le intr-un bol. Stropeste cu ulei de masline si presara busuioc.
Gusta supa rece si potriveste de condimente. Daca este prea groasa adauga putina apa rece. Toarna supa in castroane reci si decoreaza cu mixul de legume maruntite si ulei de masline .

Serviti cu paine neagra cu seminte !

Pofta buna !

Va astept pentru mai multe poze si retete usoare pe blogul meu : calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/



O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri