Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru fursecuri cu gem:
- 200 g unt
- 3 galbenusuri
- 1 vanilie
- 180 g zahar pudra
- 1/2 lingurita de bicarbonat stins in otet
- un strop de sare
- faina cat cuprinde
- gem,marmelada sau dulceata (ce doriti)
Pentru decor :
- 50 g ciocolata neagra
- 50 g ciocolata alba
Mod de preparare fursecuri fragede cu gem:
Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul farin si vanilia pana se inspumeaza. Adaug galbenusurile, sarea, bicarbonatul stins in otet si amestec. Pun faina pana se formeaza un aluat care cade greu dupa lingura (o crema groasa).
Cu o lingurita am format fursecuri mici in forma tapetata cu hartie de copt .
Coacem la foc potrivit pana se maronesc usor pe margini. Se usuca cand le scoatem afara, asa ca nu le lasam sa se coaca prea mult in cuptor .
Cand sunt reci le lipim, cate doua, cu gem si le glazuram cu ciocolata topita, neagra si alba !
Le pastrez la temperatura camerei, intr-o cutie de plastic inchisa bine !
Fraged si gustos !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor