3 Iunie 2012 publicat în Retete culinare 4 share-uri

Acest gustos bors de perioare poate fi savurat atat pe timp de vara, cat si in timpul iernii.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru bors de perisoare:

  • oase de porc- 2/3 buc.
  • morcov- 3 buc. potrivite
  • ceapa- 3 buc.
  • o radacina pastarnac
  • o radacina patrunjel
  • cartofi – 2 buc. potrivite
  • bors- 1 litru
  • verdeata – cate o legatura de marar, patrunjel, leustean, frunze de telina

Pentru perisoare:

  • carne tocata amestec din porc si vita – 500 gr.
  • orez- 2 linguri
  • o ceapa
  • 2 oua
  • o felie de paine de o zi inmuiata in putina apa sau lapte
  • sare, piper si o lingurita gris (in cazul cand compozitia nu se leaga bine)

Mod de preparare bors de perisoare:

Pentru inceput, spalam oasele si le punem intr-o oala destul de incapatoare cu apa pana la 3 degete distanta de marginea ei. Lasam sa fiarba oasele cu putina carne pe ele la un foc mic, aproximativ 2/ 3 ore. Ador borsul facut la foc mic! Mancarea pregatita la foc mica mentine gustul special, iar oasele au timp sa isi scoata tot gustul din ele, pentru a da savoarea necesara.

Intre timp se pregatesc perisoarele. Pentru aceasta: ceapa se da prin masina de tocat, orezul se inmoaie in putina apa timp de 15 min., cat si painea inmuiata in apa calduta sau lapte. Cand toate acestea sunt pregatite, toate ingredientele necesare pentru perisoare se incorporeaza intr-o masa omogena. Iar in eventualitatea in care compozitia este usor apoasa, se adauga lingurita de gris.

Peste oasele fierte punem ceapa tocata marunt, morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel date prin razatoare. Se lasa la un foc potrivit timp de 15 min.bors perisoare zarzavat la fiert Traditionalul bors de perisoare

Dupa acest timp, focul il dam la minim, si usor una cate una, lasam in oala perisoarele. Pentru inceput se poate lasa doar una singura, si o verificam peste 5 min. Iar ulterior, restul perisoarelor. In acelasi timp, se lasa si cartofii curatati si taiati cubulete. Ambele necesita acelasi timp de pregatire.

Se lasa 10 min. pentru a fi fierte atat perisoarele, cat si cartofii si le verificam pe o farfurie separat atat perisoarele cat si un cartof. In cazul cand sunt fierte, turnam borsul si dam la un foc potrivit. Asteptam sa dea in clocot, dupa care aruncam imediat verdeata peste tot si punem capacul, inchidem focul si asteptam 5 min.

Borsul este gata! Serviti, va rog! Nu-i asa ca e gustos? E facut cu dragoste!

Accesand blogul culinare.tv veti descoperi multime de alte retete gustoase.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri