4 Iunie 2012 publicat în Retete culinare 15 share-uri

Ce poate finaliza cu succes o cina, daca nu o portie de papanasi cu smantana si dulceata de zmeura. Este un desert absolut minunat, pe care il va savura intreaga familie.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru papanasi cu dulceata si smantana:

  • branza de vaci- 400 gr.
  • oua- 4 buc.
  • faina- 200 gr.
  • zahar vanilat- 4 plicuri
  • praf de copt – ½ plic
  • ulei pentru prajit – aprox. 100 / 150 ml
  • smantana- 200 gr.
  • dulceata – de afine / visine/ zmeura / capsuni

Mod de preparare papanasi cu dulceata si smantana:

Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri. Iar intr-un castron destul de incapator punem branza, galbenusurile, zaharul vanilat si praful de copt (preferabil stins cu putina zeama de lamiae sau cateva oicaturi de otet). As vrea sa mentionez ca branza de vaci trebuie sa fie cat mai grasa posibila, adica sa fie bine legata, altfel va iesi o compozitie moale. Amestecam bine compozitia. Unele gospodine pun si albusurile batute spuma. Recomand din cele 4 albusuri ramase de la separarea galbenusurilor, sa fie batute doar 2 si puse in compozitie, pentru niste papanasi mai pufosi. Se amesteca foarte bine compozitia, iar la final se adauga si faina. Totul se fremanta bine pana iese un aluat bun pentru modelaj.
Si acum sa ne aducem aminte de copilarie, cand ne placea atat de mult sa modelam diferite forme din minunata plastelina, care acum, la maturitate o urasc cand o vad lipita prin toata casa de Yannis, baietelul meu.Asa deci, impartim aluatul in 4 portii, doar atatea vor iesi, iar fiecare mai este inca odata impartita intre o bucata mai mare si una mai mica. Din bucatele mai mari se modeleaza o forma rotunda usor plata, apoi se ia in mana si in mijloc se gaureste cu degetul. Astfel iese un cilindru. Cu bucatele mai mici formam niste bilute, care vor fi in varful turnuletului.
Se pune intr-o tigaie uleiul la incins. Cu o scobitoare verificam uleiul daca este incins, adica in momentul cand punem scobitoarea in ulei si sfaraie prin jurul ei, inseamna ca este déjà incins. In acel moment, se pun in tigaie cilindrile, urmate de bilute. Important este ca focul sa fie potrivit, nici prea mic, pentru ca astfel papanasii nu vor reusi sa creasca de la praful de copt, iar un foc prea mare nu reuseste sa prajeasca papanasii inauntrul lor. Se lasa aproximativ cate 2 min. pe fiecare parte. La final papanasii prajiti trebuie sa fie putin inchisi la culoare.
Peste fiecare cilindru se aseaza cate o biluta prajita se toarna smantana si dulceata ce da gustul desavarsit. Prefer dulceata din fructele mai sus enumerate, dar in lipsa de acestea merge orice dulceata.
Papanasii cu dulceata si smantana ii vom servi fierbinti.

Pe blogul culinare.tv veti gasi si alte retete excelente.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri