24 Mai 2012 publicat în Retete culinare 6361 share-uri

Granita de cirese este un desert racoros potrivit pentru zilele caniculare de vara, foarte usor de realizat si in plus, cu putine calorii.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru granita de cirese:

  • 500 g cirese
  • 300 ml apa
  • 50 g zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare granita de cirese:

Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert pana se topeste zaharul. In siropul format se adauga ciresele fara samburi si se lasa sa mai fiarba 2-3 minute. Se lasa amestecul sa se raceasca, se adauga esenta si se paseaza cu blenderul, pana se obtine o pasta fina, uniforma. Se toarna totul intr-o caserola si se da la congelator. Dupa 30 minute se amesteca granita cu o furculita. Se repeta acest procedeu la fiecare 30 minute timp de 2-3 ore, pana cand granita este bine inghetata. Acest procedeu impiedica formarea acelor de gheata. Pentru cine doreste un gust mai bogat, in compozitie poate adauga si frisca. Ciresele pot fi inlocuite cu capsuni, visine, piersici, etc.
Granita de cirese, se serveste in cupe sau pahare bine racite, cu decor din frunze proaspete de menta si cirese.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Pentru a descoperi si alte retete delicioase accesati blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri