ghid pentru o viaţă împlinită

Macrou marinat la cuptor

O reteta de macrou marinat la cuptor, perfecta pentru un pranz sanatos.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru macrou marinat la cuptor:

  • 1 kg macrou
  • 3 cepe
  • 2 morcov
  • 2 ardei grasi
  • 1lamaie
  • 1 cana ulei,una de apa, si una de otet
  • piper
  • sare
  • foi dafin

Mod de preparare macrou marinat la cuptor:

Se curata legumele: ceapa se taie pestisori, morcovii si ardeii felii.
Macroul, se curata, se spala bine si se taie in bucati. Se aseaza intr-o cratita, se pun legumele deasupra, se sareaza si se pipereza, si se pun foile de dafin. Turnati, apa,uleiul si otetul, acoperiti cu o foaie de aluminiu, sau cu capac si dati la cuptor, la foc mic, cam 2 h.

Lichidul trebuie sa se evapore usor, sa ramana uleiul, iar ingredientele trebuie sa fie prajite. Mentionez ca macroul trebuie intors in timpul prajirii. Iar daca nu arata ca in poza, produsul finit, prelungiti timpul de prajire cu jumatate de ora.Inainte de a opri focul, taiati cativa catei de usturoi si ii puneti peste peste.
Serviti pe farfurie cu felii de lamaie si mujdei de usturoi, acompaniat de mamaliguta.

macrou marinat la cuptor

O reteta propusa de blogul culinarecufeteistete.blogspot.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.


Discutii despre Macrou marinat la cuptor

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.