23 Mai 2012 publicat în Retete culinare 67 share-uri

Lichior de bere - aromat, rafinat, delicios si usor de preparat!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru lichior de bere:

  • 500 g zahar
  • 500 ml bere neagra
  • 250 ml alcool dublu rafinat
  • 2 fiole esenta de vanilie

Mod de preparare lichior de bere:

Se caramelizeaza zaharul si se adauga berea. Se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul format. Se fierbe la foc mic si se amesteca des, deoarece berea are tendinta sa se umfle. Amestecul se lasa sa se raceasca, apoi se combina cu alcoolul si esenta de vanilie. Lichiorul se strecoara si se pune in sticle. Se pastreaza la frigider sau in loc racoros, timp de 15-20 de zile, dupa care se poate consuma.
Lichiorul de bere va deveni si mai aromat, pe masura ce timpul va trece peste el.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri