Macrou la cuptor

Incercati un pranz bazat pe peste. Este foarte sanatos si gustos.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru macrou la cuptor:

  • 6 pesti
  • 2-3 foi de dafin
  • circa 6 catei de ustuoi
  • o lamaie feliata
  • piper proaspat macinat (negru)
  • putin vin alb sec
  • putin ulei de floarea-soarelui
  • apa

Mod de preparare macrou la cuptor:

Pestii se spala. Se inlatura capetele si matele. Se spala bine pe interior. Se sareaza. Se presara piper. Se umplu cu catei de usturoi. Se asaza intr-o taca termorezistenta.

Printre ei se adauga apa, feliile de lamaie, vin, dafin, sare, piper si uleiu. Se baga in cuptor, unde vor sta la foc mediu pana ce coaja incepe sa devina usor maronie. Se incearca usor cu o scobitoare sau cu furculita daca carnea este frageda, abia apoi se poate scoate pestele. In tot acest timp, pana la final, se stropeste pestele cu sosul din tava.

macrou la cuptor

O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Macrou la cuptor.