12 Mai 2012 publicat în Retete culinare 32 share-uri

Pentru ca este primavara si pietele abunda de ceapa si usturoi verde va prezint in cele ce urmeaza o delicioasa tocanita pregatita cu aceste minunate verdeturi pline de vitamine.

Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tocanita taraneasca de porc cu ciuperci:

  • 1,5 kg pulpa porc taiata cuburi
  • 500 gr.ciuperci
  • 2 cartofi
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi
  • 500 gr.rosii la cutie
  • sare de mare
  • piper
  • boia dulce/iute

Mod de preparare tocanita taraneasca de porc cu ciuperci:

Am curatat cartofii si i-am taiat cuburi, ciupercile le-am spalat foarte bine pt. ca eu nu le curat de coaja (contine vitamine)si le-am taiat in doua, ceapa si usturoiul le-am tocat marunt .
Intr-o cratita, am pus la prajit carnea si am lasat-o pana a inceput sa se rumenesca bine, am adaugat un strop de sare sa prinda carnea gust.

Am adaugat ceapa si usturoiul si am lasat la calit 5 min.
Urmeaza cartofii, amestecam putin si adaugam apa fiarta, lasam sa dea cateva clocote sa se inmoaie carnea si sa fiarba cartofii.
Adaugam ciupercile, lasam sa dea un clocot peste ele si turnam rosiile. Asezonam cu sare, piper si boia .
La final adugam patrunjel tocat.



Aceasta minunata tocanita am servit-o cu pita de casa si salata verde cu castraveti .

Pofta buna !



O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri