ghid pentru o viaţă împlinită

Frigarui de calamar

Vine vara si se deschide sezonul gratarelor. Retetele de gratare sunt multe si tot atatea si zilele insorite care sunt asteptate cu fel de fel de retete culinare. Dar astazi ne indreptam atentia asupra unui anumit tip de frigarui, si anume frigaruile cu calamar. Un aperitiv light, racoros, bogat in omega 3, ideal in meniul pentru dieta de vara.

Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru frigarui de calamar:

  • 8 rosii cherry
  • 1/2 piper negru macinat
  • 1/2 lingurita cu boia iute
  • putina sare de mare ( un varf de cutit)
  • 400 de grame de rondele de calamar (congelat)
  • 4 ciuperci champignon ( nu se folosesc piciorusele)
  • 4 bete pentru frigarui
  • 1 dovlecel mic (alb).

Mod de preparare frigarui de calamar:

Se decongeleaza calamarul. Se poate lasa intr-un vas cu apa rece. In tot acest timp se spala legumele (dovlecelul, rosiile si ciupercile). Se lasa nedecojie ciupercile.

Dovlecelul nu se decojeste nici el. Rosiile eu le-am lasat intregi, caci erau micute (de retinut ca exista mai multe soiuri de rosii cherry!). Dar, daca legumele sunt mai mari, puteti sa le taiati in rondele, atat rosiile, dovlecelul, cat si ciupercile.
Se infig prin tepuse (aveti nevoie de 4 tepuse pentru frigarui), alternativ sau cum doriti, rosii, dovlecei, ciuperci si calamar. Se presara sare, piper negru macinat si boia. Se incalzeste gratarul si, dupa ce s-a incalzit, se asaza frigaruile. Se intorc si pe o parte si pe alta.

Pofta buna!

frigarui de calamar

O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Frigarui de calamar.