11 Mai 2012 publicat în Retete culinare 12 share-uri

Este cea mai buna reteta de dulceata din coji de portocale ; in trecut experimentand inca vre-o doua retete dar nu cu acelasi succes ca acum . Este o dulceata pentru gusturi fine.

Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru dulceata din coji de portocale:

Ingrediente pentru 4 borcane de 300 gr.

  • 1,5 litri suc de portocale
  • 1,5 kg de zahar
  • 2 mere
  • 2 vanilii bourbon sau 1 baton de vanilie
  • sucul de la 2 lamai

Mod de preparare dulceata din coji de portocale:

Am spalat foarte bine portocalele in apa calduta dupa care le-am sters, le-am taiat in jumatati si am inceput sa le storc la robot. Cojile au fost taiate in felii, cu un cutit am indepartat toata partea alba care este amara, apoi am inceput sa le tai in forma de bete de chibrituri .
Am amestecat sucul de portocale cu zaharul si am pus cratita pe foc mic. Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet, am pus merele taiate in 2 pentru ca portocalele sunt sarace in pectina si am adaugat vanilia.
Intr-o alta cratita am pus cojile de portocale, le-am acoperit cu apa rece si le-am pus pe foc. Din momentul in care incepe sa fiarba apa calculam 3 minute; le scoatem si aruncam apa. Cojile le trecem printr-un jet de apa calda si apoi repetam faza pentru inca 4 minute. Le uscam cu un sevetel de bucatarie si le adaugam in dulceata.

Am marit un pic flacara la aragaz, am adaugat sucul de la lamai si am lasat-o sa fiarba 1h .30 minute. Se indeparteaza spuma formata la suprafata si se amesteca din cand in cand.

Facem proba, daca este gata dulceata, punand o farfurie la frigider si picurand pe ea stropi de dulceata. Daca picaturile nu-si pierd forma, dulceata este gata.
Scoatem bucatile de mere si le servim ca atare sau cu budinca din orez .Sunt foarte parfumate.:)


Am turnat dulceata, fierbinte, in borcane curate, am strans ermetic si le-am lasat cu gura in jos, invelite cu o patura, pana a doua zi.



Este ceva deosebit,fin ,rafinat...


Pofta buna !



O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri