ghid pentru o viaţă împlinită

Caras la cuptor cu usturoi si lamaie

Am pregatit si azi o reteta delicioasa, care include peste si multe, multe condimente pentru fragezime si iz fresh, asa cum are nevoie un caras.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru caras la cuptor:

  • 2 carasi (spalati, curatati, se inlatura capatanile)
  • 1 capatana de usturoi (curatata, spalata, tocata marunt)
  • sare
  • piper alb
  • pulpa de la o lamaie
  • apa-o ceasca
  • o ceasca cu vin alb
  • 2 linguri cu ulei

Mod de preparare caras la cuptor:

Pestii curatati se asaza intr-un vas termorezistent, se stropesc cu dressingul preparat din sare, piper, ulei, vin si pulpa de lamaie. Se lasa ceva timp sa imprumute aroma dressingului, ca vinul sa il inmoaie, dupa care sa adaga apa-o ceasca, dar sa nu curga din vas, deci pana la marginea vasului.

Se baga in cuptor, unde stau pana cand isi schimba culoarea, devin usor rosiatici-maronii. Pestii stau in cuptor cca 1 ora la foc mic. Insa, din cand se stropesc cu dressing pentru a ramane moi.

caras la cuptor

Pofta buna!

O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Caras la cuptor cu usturoi si lamaie.