Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta cu capsuni:
Aluatul:
- 150 g biscuiti
- 150 g nuca macinata
- 1 lingura de cacao
- 2 linguri de zahar praf
- 100 g margarina
Crema:
- 4 linguri de zahar
- o smantana
- 200 ml frisca
- 200 g branza dulce
- 400 g capsuni
- 5 piersici
Decor:
- capsuni
- o ceasca sirop de menta
- 1 budinca de vanilie
Mod de preparare tarta cu capsuni:
Aluatul:
Topim margarina la foc mic, o luam de pe foc si o adaugam peste ea biscuitii faramitati si nuca. Amestecam cu zahar si cacao dupa care asezam amestecul intr-o forma de tort cu margini detasabile.
Tinem aluatul la frigider 30 minute.
Crema:
Se bate frisca impreuna cu smantana si zaharul, apoi amestecam cu branza dulce.
Taiem fructele si le incorporam in crema de branza.
Asezam compozitia peste blat, orna cu capsuni dupa imaginatie si dam tarta la frigider.
Pregatim o glazura din sirop de menta pe care il punem la foc si peste care adaugam budinca desfacuta in putin sirop. Asezam aceasta glazura peste tarta.
O reteta propusa de: predescu stela (ulina)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor