2 Mai 2012 publicat în Retete culinare 5 share-uri

Este o prajitura interesanta, chiar daca titlul m-a derutat si pe mine, de ce Paris si de ce in flacari....

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru prajitura:

Pentru 2 foi de dobos:

  • 5 oua
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 100g. faina

Pentru o foaie de bezea:

  • 7 albusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina

Crema I:

  • 7 galbenusuri
  • 1 cana de zahar
  • 50ml. lapte
  • 250g.margarina Rama
  • 2 banane razuite

Crema II:

  • 500ml. lapte
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri de zahar
  • 350 g.margarina
  • 350 g. zahar praf

Pentru glazura:

  • 500ml.frisca

Mod de preparare prajitura

1.Se amesteca ingredientele pentru foile de dobos si compozitia se imparte in doua. Se unge cu unt si se infaineaza dosul unei tavi si se coc foile de dobos 7-8 minute. Se lasa sa se raceasca.

2.Se prepara foaia de bezea, amestecand albusurile cu zaharul si faina. Se coace tot pe dos de tava 8-10 minute .Se pune la racit.

3.Intre timp, se prepara prima crema: se fierb galbenusurile cu zaharul si laptele pana se obtine o compozitie densa. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu margarina frecata spuma si cele 2 banane razuite.

4. 500ml.lapte se pun la fiert cu 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu 350 g. margarina frecata,i n prealabil, spumos, cu 350 zahar praf.

5. Se monteaza prajitura: se pune prima foaie de dobos si se unge cu prima crema, se acopera cu foaia de bezea, urmeaza cea de-a doua crema si , in final, a doua foaie de dobos. Se tine la rece pana in momentul servirii, cand se "glazureaza" cu frisca batuta.
Pofta buna!



O reteta propusa de: Rodica-Maria Vekas (tracy)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri