Ce pot spune despre reteta de crema de zahar ars doar ca este foarte usor de preparat si nu necesita o cunoastere perfecta a tehnicilor de preparare a deserturilor.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru crema de zahar ars:

  • lapte-250 ml
  • oua- 2 buc
  • zahar- 100 gr
  • zahar vanilat- 1 pliculet

Mod de preparare crema de zahar ars:

Pentru inceput, luam un vas yena ori o cratita si o punem pe un ochi aprins. Punem in recipient 2 linguri de zahar si mestecam periodic zaharul la un foc potrivit. Dupa cateva minute acesta se topeste bine si capata o culoare aurie. Superb, ce pot zice! Inchidem aragazul, lasam sa se raceasca 20 sec vasul, iar apoi cu un prosop luam cratita sau vasul yena si in mod circular il invartim pentru a acoperi peretii cu zaharul topit. Acesta in scurt timp se va raci si va ramane perfect lipit de peretii si fundul vasului. Lasam sa se raceasca.

2. Intre timp, intr-un vas comod punem restul de zahar si ouale. Cu un tel amestecam bine, pana se topeste zaharul. Adaugam si zaharul vanilat. Mestecam totul bine si turnam compozitia in vasul unde este si zaharul ars.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

3. Incingem cuptorul la 180 de grade si punem vasul intr-o tava umpluta cu apa, iar apoi totul la cuptor. Se lasa pentru 45-50 min, iar atunci cand scoatem crema din cuptor trebuie si miscam usor vasul, toata compozitia trebuie sa tremure, asemenea unei racituri. Lasam sa se raceasca si apoi dam la frigider.

4. Iar atunci cand o servim, o rasturnam pe o farfurie si zaharul topit va curge frumos peste crema de zahar.Se poate orna cu inghetata sau frisca, ori ambele:)

Pe blogul culinare.tv gasiti si alte retete delicioase.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri