21 Aprilie 2012 publicat în Retete culinare 25 share-uri

O delicioasa ciorba radauteana cu carne de pui si legume.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba radauteana:

  • 1 piept de pui
  • un morcov
  • un patrunjel radacina
  • 2 cartofi mari
  • o ceapa
  • 2 l de supa de oase
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • smantana
  • 1 ou
  • 3 linguri de otet
  • usturoi

Mod de preparare ciorba radauteana:

Mai intai am taiat pieptul de pui in bucatele mici si le-am pus la fiert in supa de oase. Dupa ce am curatat si spalat legumele, le-am taiat in bucati mai mici, ca pentru orice supa de legume, si le-am pus la fiert alaturi de carne, dupa ce am spumat fiertura.

Am lasat la foc moale (tigaile ceramice se folosesc doar cu o flacara relativ mica, in orice caz, care sa nu depaseasca diametrul lor) cca 30 de minute din momentul inceperii fierberii, apoi am dat deoparte oala, am scos legumele cu spumiera si le-am pasat pe toate in blender.

Am pus piureul de legume la loc in oala, am asezat din nou pe foc si, pana a ajuns la punctul de fierbere, am pregatit dresala din ou si 2 linguri pline de smantana.

La urma am dat sare si piper, am adaugat otetul (se pune dupa gust) iar la urma de tot am adaugat un catel de usturoi taiat foarte marunt. Am lasat sa mai dea cateva clocote (asta inseamna inca cel mult un minut), si imediat dupa ce am inchis focul am presarat patrunjelul verde, tocat.

Cand am servit, am mai adaugat putin patrunjel proaspat in farfurie. Cine doreste, mai poate adauga smantana in ciorba si o poate servi cu ardei iute.

O reteta recomandata de blogul Caietul cu retete.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri