13 Aprilie 2012 publicat în Retete culinare 14 share-uri

Ciorba de curcan - o varianta usoara a ciorbei de miel, pe care o puteti prepara pentru masa de Paste.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru ciorba de potroace de curcan:

  • 1 kg tacamuri de curcan
  • 2 buc morcov
  • 1 buc pastarnac
  • 2 cepe
  • 2 buc ardei gras
  • 2 linguri pasta de rosii (sau 3 - 4 rosii)
  • 1 l zeama de varza
  • fidea
  • 1 legatura leustean
  • sare

Mod de preparare ciorba de potroace de curcan:

Carnea taiata in bucati se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa dea in cateva clocote, se spumeaza si se arunca prima apa. Se spala carnea, se pune inapoi in oala si se adauga apa cat sa acopere carnea. Se condimenteaza cu sare, dar nu prea multa deoarece zeama de varza este si ea sarata.Cand carnea este fiarta pe jumatate se adauga legumele taiate marunt. Se lasa sa fiarba bine dupa care se adauga pasta de rosii sau rosiile date prin razatoare si zeama de varza. Se mai lasa sa fiarba circa 10 min dupa care se adauga fideaua. Se ia de pe foc si se aromeaza cu leustean verde.

O reteta recomandata de blogul mmihalache.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri