12 Aprilie 2012 publicat în Retete culinare 56 share-uri

Este un aperitiv nelipsit de pe masa de Paste. Din cantitatea de ingrediente de mai jos mi-au iesit 2 droburi pe care le-am copt in forme de chec.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru drob de pui:

  • 1 kg ficat de pui
  • 2 piepti de pui dezosati
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 2 legaturi de marar
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1-2 cepe uscate
  • 5 oua crude
  • 6 oua fierte tari
  • 2 foi aluat foietaj
  • 1 galbenus pentru uns foile de aluat
  • seminte de susan
  • ulei pentru calit
  • unt si faina pentru tapetat tava
  • boia dulce(cine doreste poate folosi iute)
  • sare,piper

Mod de preparare drob de pui:

Spalam pieptii de pui, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.Lasam la fiert circa 15 -20 min. timp in care indepartam spuma care se formeaza.
Separat spalam si curatam ficateii si ii punem si pe ei in alt vas la fiert. Lasam la fiert circa 10-15 min, timp in care indepartam spuma care se formeaza.
Scoatem intr-o strecuratoare atat carnea de pui cat si ficateii si lasam sa se racoreasca putin apoi dam totul fie prin masina de tocat fie prin robotul de bucatarie.
Intre timp curatam ceapa uscata, o taiem marunt si o calim in putin ulei. Spalam ardeiul gras, indepartam cotorul, curatam de seminte, taiem cubulete si adaugam peste ceapa uscata si lasam la calit 4-5 min, pana cand ardeiul se inmoaie putin.
Firele de ceapa verde si usturoi verde le spalam, le curatam. La fel procedam si cu verdeata (mararul si patrunjelul).Trecem totul prin masina de tocat sau prin robot.
Urmeaza sa facem amestecul pentru drob:peste carnea tocata adaugam ceapa si ardeiul calite impreuna cu uleiul in care acestea au fost calite si apoi verziturile tocate(ceapa, usturoi, marar, patrunjel).Amestecam bine aceasta compozitie apoi adaugam boia , sare si piper dupa gustul fiecaruia.Adaugam si ouale crude(le putem adauga direct sau mai intai le batem bine intr-un castron) si amestecam iarasi.Numarul de oua folosite depinde de marimea acestora.In final trebuie sa obtinem un amestec omogen.
Urmeaza operatia de asamblare a drobului:repartizarea amestecului se face in tavi de chec sau in orice alt vas , fiecare ce prefera.Fiecare vas se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.Se "imbraca" apoi cu foaia de aluat astfel incat acesta sa cada si pe peretii exteriori ai formei de chec.

Punem in fiecare forma compozitie de drob pana la jumatatea formei iar deasupra asezam cate 3 oua fierte tari pe lungime.Acoperim apoi cu inca un strat de amestec de drob si apoi "imbracam " cu foaia de aluat.

Imi mai ramasese putin aluat si mi-a venit ideea de a imbunatati putin aspectul drobului taind cerculete si lipindu-le pe foaia de aluat.Ungem cu galbenus , presaram cu susan si dam la cuptor.Lasam circa 30-40 min.la cuptor(depinde de fiecare cuptor in parte timpul de coacere).

Cand este bine facut si frumos rumenit il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca in forma si apoi il scoatem si il taiem felii.

Imi place tare mult sa-l servesc alaturi de ceapa verde si ridichii.

Mmihalache va recomanda sa preparati cu drag aceasta reteta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri