28 Martie 2012 publicat în Retete culinare 14 share-uri

Mult asteptata primavara a venit in sfarsit si, odata cu ea, au inceput sa apara timid si verdeturile. Pentru inceput, avem urzicile, care se gasesc de vreo cateva zile pe toate drumurile si prin toate pietele. Trecand peste inconvenientul spalatului indelung, din urzici iese o mancare foarte buna si sanatoasa, deoarece aceste mici verzituri sunt o veritabila sursa de vitamine si minerale.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancare de urzici:

  • 1 punga de urzici
  • o ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare, piper

Mod de preparare mancare de urzici:

Pentru ca urzicile scad foarte mult la fiert, e bine sa aveti o cantitate destul de mare (vreo 3 pungi), ca sa intelegeti de ce munciti si sa va iasa mai mult de o portie jumate.

Mai intai rugati frumos pe cineva dragut sa accepte benevol sa se urzice si sa le spele bine de tot, curatandu-le de alte plante care se intampla sa mai fie printre ele.
Punem pe foc o oala de vreo 5-7 litri umpluta pe jumatate cu apa. Adaugam putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam urzicile si le fierbem vreo 15 - 20 de minute. Strecuram urzicile si pastram apa in care au fiert. Cam o cana o vom folosi la mancare, iar restul este foarte buna de baut.
Calim ceapa tocata marunt, udand-o din cand in cand cu 1-2 linguri de zeama de la urzici. Tocam urzicile si le frecam bine cu 1-2 linguri de faina. Cand ceapa este aproape gata, adaugam urzicile si inca putin lichid. Lasam sa fiarba inca vreo 10 minute, completand zeama daca scade. La sfarsit potrivim gustul cu sare, piper, aruncam 2 catei intregi de usturoi si optional, putin marar tocat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

Servim urzicile cu oua ochiuri si/sau mamaliga, in orice combinatie va place .

Accesand blogul Bucataria Furnicutilor veti descoperi si alte retete interesante.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri