9 Martie 2012 publicat în Retete culinare 32 share-uri

Mucenici moldovenesti este o reteta tranditional romaneasca. Un desert pufos cu nuca si miere.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mucenici moldovenesti:

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 120 ml lapte caldut
  • 1 cubulet de drojdie
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 1/2 pachet de unt
  • putina sare

Pentru uns mucenicii:

  • 1 galbenus
  • o cescuta de lapte

Sirop:

  • 1 pahar cu apa
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • (coaja de lamaie)

La final:

  • putina miere
  • nuca macinata

Mod de preparare mucenici moldovenesti:

1. Aluatul se framanta ca cel de paine.

  • desfaceti drojdia in putin lapte caldut si zahar
  • cerneti faina si faceti in mijloc o gropita
  • puneti in gropita laptele cu drojdie si incepeti sa incorporati faina cu miscari circulare
  • adaugati untul cat mai moale si oul
  • framantati pana aluatul este elastic si nu se mai lipeste de peretii vasului, iar daca mai e nevoie mai puteti adauga putina apa calduta

2. Lasati aluatul la crescut o ora.

3. Pregatiti intre timp siropul - puneti la incalzit apa si dizolvati in el zaharul. La final adaugati vanilia, romul si coaja de lamaie. Lasati sa se raceasca.

4. Cand aluatul a crescut, se rastoarna pe o suprafata de lucru pudrata cu faina si se framanta usor. Apoi se taie bucati de aproximativ 40-50 gr.

5. Aluatul se intinde sub forma de snur.

  • se pune pe jumatate si tinand cu degetul de capat il impletiti
  • lipiti capetele pentru a forma un cerc
  • rasuciti pentru a obtine opturi

6. Puneti mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii acoperiti cu un servet usor de bucatarie si ii mai lasati la crescut aproximativ o ora.

7. Inainte de a baga mucenicii la copt ii ungeti cu galbenusul amestecat cu lapte. Iata ce lapte gras am eu - are banuti aurii de grasime parca a fiert si o gaina in el .

8. Mucenicii se lasa la cuptor pana se rumenesc - undeva in jur de o ora.

9. Cand ii scoateti turnati peste ei usor siropul pregatit mai sus. Ii lasati sa-si absoarba bine zeama. Puteti sa folositi si pensula sa va asigurati ca ii insiropati bine.

10. Optional puteti sa ii mai ungeti si cu miere si la final presarati peste ei nuca.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri