8 Martie 2012 publicat în Retete culinare 15 share-uri

Sunt delicioase si pot fi servite la micul dejun alaturi de o cana cu lapte.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos:

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 50 g unt
  • 25 g drojdie(un cub)
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • un praf de sare

Pentru uns:

  • 1 ou

Pentru decor :

  • zahar pudra
  • nuca de cocos

Pentru umplutura:

  • 1 borcan dulceata de capsuni
  • nuca de cocos

Mod de preparare cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos:

Aluatul l-am facut la masina de paine. Am pus in masina de paine laptele, esenta de vanilie, oul, zaharul, zaharul vanilat, sarea, untul moale, faina si la final draojdia. Cand aluatul este gata il scoatem din masina si il asezam la intr-un vas lasandu-l circa 40 min la dospit, dupa care impartim aluatul in 12 bucati(atatea mi-au iesit mie)
Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina. Se intinde oval si jumatate trebuie crestata longitudinal. Se umple cu dulceata, se presara nuca de cocos si apoi se ruleaza usor avand grija ca umplutura sa nu curga.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa inca 30 minute la crescut. Se ung cu ou, se pudreaza cu nuca de cocos si se dau la cuptor la foc mic circa 20-25 min. Se lasa sa se raceasca si apoi se pudreaza cu zahar pudra.

Pe blogul mmihalache.blogspot.com gasiti si alte retete delicioase!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri