Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos:
- 500 g faina
- 260 ml lapte
- 70 g zahar
- 50 g unt
- 25 g drojdie(un cub)
- 1 ou
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 fiola esenta de vanilie
- un praf de sare
Pentru uns:
- 1 ou
Pentru decor :
- zahar pudra
- nuca de cocos
Pentru umplutura:
- 1 borcan dulceata de capsuni
- nuca de cocos
Mod de preparare cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos:
Aluatul l-am facut la masina de paine. Am pus in masina de paine laptele, esenta de vanilie, oul, zaharul, zaharul vanilat, sarea, untul moale, faina si la final draojdia. Cand aluatul este gata il scoatem din masina si il asezam la intr-un vas lasandu-l circa 40 min la dospit, dupa care impartim aluatul in 12 bucati(atatea mi-au iesit mie)
Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina. Se intinde oval si jumatate trebuie crestata longitudinal. Se umple cu dulceata, se presara nuca de cocos si apoi se ruleaza usor avand grija ca umplutura sa nu curga.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa inca 30 minute la crescut. Se ung cu ou, se pudreaza cu nuca de cocos si se dau la cuptor la foc mic circa 20-25 min. Se lasa sa se raceasca si apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Pe blogul mmihalache.blogspot.com gasiti si alte retete delicioase!
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie