ghid pentru o viaţă împlinită

Chiftele cu cartofi si orez de post

O bunatate de chiftele cu cartofi si orez, excelente pentru zilele de post.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftele cu cartofi si orez:

  • 7 cartofi potriviti
  • 1 ceapa mijlocie
  • 3 linguri orez
  • sare
  • piper
  • vegeta (optional)
  • faina
  • 4-5 catei usturoi
  • ulei
  • pesmet

Mod de preparare chiftele cu cartofi si orez:

Punem la fiert in apa cu sare cartofii in coaja, iar orezul il fierbem in apa cu mirodenii (sau vegeta).
Dupa ce s-au fiert cartofii ii curatam si ii dam pe razatoare apoi ii amestecam cu orezul fiert si scurs, ceapa data pe razatoare mica, usturoiul pisat, sare, piper si faina atat cat e nevoie pentru a se putea lucra cu aceasta compozitie.

Facem apoi bilute cu ajutorul mainilor umezite in prealabil, apoi le aplatizam si dam prin pesmet si prajim pe ambele parti in ulei incins.

chiftele de cartofi si orez de post

Se servesc de preferinta cu mustar. Sunt o bunatate!

chiftele de cartofi si orez de post

Pofta buna!

Pe blogul Kata's Kitchen gasiti o multime de retete gustoase!

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chiftele cu cartofi si orez de post.