7 Martie 2012 publicat în Retete culinare 88 share-uri

O bunatate de chiftele cu cartofi si orez, excelente pentru zilele de post.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftele cu cartofi si orez:

  • 7 cartofi potriviti
  • 1 ceapa mijlocie
  • 3 linguri orez
  • sare
  • piper
  • vegeta (optional)
  • faina
  • 4-5 catei usturoi
  • ulei
  • pesmet

Mod de preparare chiftele cu cartofi si orez:

Punem la fiert in apa cu sare cartofii in coaja, iar orezul il fierbem in apa cu mirodenii (sau vegeta).
Dupa ce s-au fiert cartofii ii curatam si ii dam pe razatoare apoi ii amestecam cu orezul fiert si scurs, ceapa data pe razatoare mica, usturoiul pisat, sare, piper si faina atat cat e nevoie pentru a se putea lucra cu aceasta compozitie.

Facem apoi bilute cu ajutorul mainilor umezite in prealabil, apoi le aplatizam si dam prin pesmet si prajim pe ambele parti in ulei incins.

Se servesc de preferinta cu mustar. Sunt o bunatate!

Pofta buna!

Pe blogul Kata's Kitchen gasiti o multime de retete gustoase!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri