Tocanita de Ciuperci

Fiindca suntem in post, m-am gandit ca ar fi potrivita o reteta bazata doar pe legume, pentru cei care renunta la carne in aceasta perioada. Nu era neaparat in plan, dar cand am vazut asa frumusete de ciuperci asortate, primul lucru care mi-a venit in minte a fost ca trebuie sa le transform intr-o tocanita simpla, dar atat de buna.

Astfel pregatite, ciupercile pot fi servite cu o garnitura de paste sau mamaliguta, dar si simple.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tocanita de ciuperci:

  • 500 g ciuperci asortate
  • 2 cepe mici
  • jumatate pahar ketchup de casa
  • sare, piper, cimbru uscat

Mod de preparare tocanita de ciuperci:

Curatam ciupercile, le stropim cu putina zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca si le taiem sferturi. Ele oricum vor scadea, asa ca nu trebuie taiate prea mici.

tocanita de ciuperci

Tocam ceapa marunt si o calim cateva minute, cu 1-2 linguri de apa, dupa care adaugam ciupercile, un praf de sare si inca 2-3 linguri de apa. Lasam vreo 5-10 minute sa fiarba acoperite, adaugam ketchup-ul si continuam fierberea fara capac pana scade sosul. Nu dureaza prea mult pana e nevoie sa gustam, sa portivim de sare, piper, cimbru si sa oprim focul.

tocanita de ciuperci

Asa cum spuneam, tocanita poate fi servita cu mamaliga, cu paste sau simpla.

Bucataria Furnicutilor va sugereaza si alte retete delicioase!

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tocanita de Ciuperci.