5 Martie 2012 publicat în Retete culinare 31 share-uri

Turta dulce, un desert extrem de delicios, adorat de toti copiii.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru turta dulce:

  • 200 grame unt cu 80% grasime
  • 250 grame zahar brun
  • 200 grame faina de secara
  • 300 grame faina de grau
  • 1 plic praf de copt
  • 3 oua
  • mix de condimente, format din: scortisoara (1 LG), nucsoara (1 lg), ghimbir (1 lg), cuisoare (1 lg), enibahar (1 lg) - condimentele sunt macinate
  • 1/2 lg sare

Ingrediente necesare pentru turta dulce:

Intr-un castron am amestecat faina, faina de secara, condimentele, zaharul, sarea si praful de copt. Am spart apoi peste cele 3 oua si am adaugat si untul taiat bucatele mici (untul l-am scos din frigider cu vreo ora inainte de preparare, ca sa poata fi mai moale si usor de manevrat). Si de aici inainte .... framantat, framantat si iar framantat, pana se topeste tot zaharul. Marturisesc ca am trisat si am bagat 30 de secunde la microunde, sa se incalzeasca un pic amestecul si sa se dizolve mai rapid zaharul.

Am acoperit apoi castronul si l-am pus la frigider; este suficienta jumatate de ora.

Cand l-am scos din frigider, l-am mai framantat putin si am intins o foaie de ~5 mm grosime. Am taiat apoi cu ajutorul sabloanelor braduti, stelute, inimioare si floricele. Am avut ajutor de nadejde in Toni, care a taiat si ea destule turtite. Aluatul care ramane in jurul formelor se framanta si se intinde din nou, si tot asa pana nu mai ramane nimic. Am copt in cuptorul incins la 175 de grade, cate 15 minute fiecare tava.

Turta dulce se pastreaza in cutii metalice, la loc intunecat si racoros. Si cand am terminat de copt, am constatat ca nu am nicio cutie frumoasa in care sa pun turta. Am intors dulapurile pe dos si am gasit o cutie veche de biscuiti, pe care am reconditionat-o cu putina vopsea argintie, bumbac verde pentru interior si fundite rosii si argintii pentru exterior; acum e tocmai potrivita.

Pentru a decora turta dulce, se poate face o glazura din zahar pudra si suc de portocala (sau apa); aproximativ 2 linguri de lichid la 100 gr de zahar pudra. Eu am sarit pasul asta, ar fi fost cam mult zahar si niciun plus de gust.

O reteta recomandata de oanasavu.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri