ghid pentru o viaţă împlinită

Scoici St.Jaques (scallops) si ciuperci in sos

O reteta aromata si foarte sanatoasa.

Dificultate:medie

Ingrediente necesare pentru scoici si ciuperci in sos:

  • 200 grame carne de scoici St.Jaques (scallops)
  • 3 ciuperci mari pleurotus
  • un cap de peste si ceva oase
  • rucola si ulei de masline pentru sos
  • o jumatate lingurita de curcuma (turmeric)
  • o lingura smantana lichida
  • un cubulet de unt
  • o jumatate de ardei gras rosu

Mod de preparare scoici si ciuperci in sos:

1. Am creat supa de peste, cam 200 de ml, prin fierberea unui cap de peste si a catorva oase mai mari timp de 8-10 minute (spre deosebire de supa/stockul de pui sau de legume, supa de peste se obtine mult mai repede). Cand a fost aproape gata am dat focul mai mic si am adaugat o lingura de smantana lichida si o jumatate de lingurita de praf de curcuma (turmeric). Am lasat totul la foc mic timp de inca 10 minute pana cand zeama s-a mai redus si ingrosat.

scoici si ciuperci in sos

2. Am sotat apoi ciupercile in unt, taind in feliute codita si pastrand in forma naturala “caciuliile”. Le-am facut pe jumatate, fiindca urmau a se gati in faza finala.

scoici si ciuperci in sos

3. Am rumenit carnea de scoici, tot in putin unt dar si putin piper.

Citeste si:

4. Am preparat un sos special din rucola, ulei de masline, sare, piper, totul blenduit.

sos rucola

5. Am inceput gatirea/asamblarea finala, mentinand la foc mic sosul redus in oala initiala si grabindu-ma sa ma sincronizez pentru ca preparatul sa ajunga cald pe farfurie. Am turnat sosul in farfurie, apoi am aranjat feliutele de la coada ciupercilor, baza mare a ciupercilor pe centru iar deasupra acestora am pus carnea de scoici. Am mai adaugat o lingura din sosul verde, usor amarui/acrisor. Pentru decor am tocat o jumatate de ardei gras rosu in cubulete.

Va doresc numai bine!

O reteta recomandata de foodblog.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Scoici St.Jaques (scallops) si ciuperci in sos.


Discutii despre Scoici St.Jaques (scallops) si ciuperci in sos

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.