Timp de preparare: 80 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru crema de zahar ars:
- 4 oua
- 150 g zahar(pentru siropul de zahar ars)
- 100 g zahar
- 500 ml lapte
- esenta de vanilie
Mod de preparare crema de zahar ars:
Se aprinde cuptorul si il lasam sa se incalzeasca.
Se topeste 150 g zahar intr-o craticioara cu 1 lingura de apa, pana cand zaharul este topit si incepe sa aiba o culoare maronie.
Se toarna caramelul in vase termorezistente, in mod egal .
Separat, se bat bine ouale cu 100g zahar si laptele.
Se toarna compozitia peste caramelul din vasele mici.
Se pun vasele intr-o tava mare, se adauga apa fierbinte in tava cat sa ajunga pana la jumatatea vaselor (pe exterior).
Se baga totul in cuptorul incins pentru 40-45 minute.
Cand este gata crema de zahar ars, se lasa putin sa se tempereze, apoi se pune la frigider pentru 2 ore inainte de servire.
Crema de zahar ars se serveste rece, cu siropul din tava .
Pofta buna!
O reteta propusa de: Simona Patras (sim_22)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor