1 Februarie 2012 publicat în Retete culinare 37 share-uri

Un desert deosebit, foarte fin si usor de preparat.

Timp de preparare: 80 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru crema de zahar ars:

  • 4 oua
  • 150 g zahar(pentru siropul de zahar ars)
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie

Mod de preparare crema de zahar ars:

Se aprinde cuptorul si il lasam sa se incalzeasca.
Se topeste 150 g zahar intr-o craticioara cu 1 lingura de apa, pana cand zaharul este topit si incepe sa aiba o culoare maronie.
Se toarna caramelul in vase termorezistente, in mod egal .
Separat, se bat bine ouale cu 100g zahar si laptele.
Se toarna compozitia peste caramelul din vasele mici.
Se pun vasele intr-o tava mare, se adauga apa fierbinte in tava cat sa ajunga pana la jumatatea vaselor (pe exterior).

Se baga totul in cuptorul incins pentru 40-45 minute.
Cand este gata crema de zahar ars, se lasa putin sa se tempereze, apoi se pune la frigider pentru 2 ore inainte de servire.
Crema de zahar ars se serveste rece, cu siropul din tava .
Pofta buna!


O reteta propusa de: Simona Patras (sim_22)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri