ghid pentru o viaţă împlinită

Crostata cu dulceata

Un aluat delicios cu dulceata dumneavoastra preferata....se topeste in gura!


Timp de preparare: 50 - min

Dificultate: medie

Citeste si:

Ingrediente necesare pentru crostata cu dulceata:

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 100gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 400 g dulceata cam 1 borcanel
  • 1 ou intreg si 1 galbenus


Mod de preparare crostata cu dulceata:

tarta cu dulceataSe amesteca oul si galbenusul cu faina, zaharul si untul. Se adauga praful de copt si se amesteca pana se obtine un aluat moale si fraged. Daca mai este nevoie se mai poate adauga putina faina, pana nu se mai lipeste.Se ia cam trei sferturi din aluat, se intinde in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, apoi restul de aluat se imparte in doua, si din jumatate se face o margine rulata care se adauga in tava. Apoi se intinde dulceata, iar restul de aluat se taie fasii cu rozeta si se orneaza. Se lasa cam 30 min la cuptor pana se rumeneste, apoi se pudreaza cu zahar pudra. Pofta buna!

O reteta propusa de: dorina vasilica anitoaei (dorina_lady)

Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.


Discutii despre Crostata cu dulceata

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.