Timp de preparare: - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru placinta dolongaci:
- 1 pachet foi de placinta
- 1 litru de lapte
- 8-10 oua( preferabil de oua tara; cele din comert nu dau acelasi aspect)
- 250-300 gr.zahar( in functie de gustul fiecaruia),
- 300 gr branza de vaci sau telemea(data prin razatoare)
- zahar vanilat, coaja de lamaie
- 1 lingura de gris
- o tava de aragaz
- ulei pentru uns tava si pus deasupra placintei inainte de a fii bagata la cuptor.
Mod de preparare placinta dolongaci
Se unge tava cu ulei, se pun 2 foi( intinse) in tava, apoi cate doua foi se strang sub forma de evantai se pun in tava si se continua asa cu cate 2 foi pana se acopera toata tava.
Se pune branza in faldurile formate din foi, pe toata suprafata.
Apoi se amesteca laptele, ouale, zaharul, esentele, se toarna peste foile cu branza, se presara putin gris pe toata suprafata placintei;
Se picura putin ulei deasupara si se baga tava la cuptorul ( incalzit in prealabil).
Se lasa la cuptor pana se coaguleaza oualele, cu laptele( aspectul din poza), in medie o ora trebuie tinuta la cuptor.
Pofta buna!
O reteta propusa de: MIHAELA VILCAN (michaela7327)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie