24 Ianuarie 2012 publicat în Retete culinare 26 share-uri

Cheese - cake este un tip de prajitura, care se prepara foarte usor si repede, toate retetele fiind asemanatoare.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare cheese-cake cu fructe si bezea:

  • 250 de grame de biscuiti
  • 50 de grame de unt topit

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 160 de grame de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 3 linguri cu varf de amidon alimentar (Dr. Oetker)
  • 450 ml. de lapte
  • 1 lingura rasa de gelatina granulata
  • 250 de grame de crema de branza clasica - Hochland
  • fructe proaspete sau din compot (in cazul de fata, piersici din compot)

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar

Mod de preparare cheese-cake cu fructe si bezea:

Pentru inceput, dam biscutii prin masina de tocat sau ii fragmentam cu blender-ul, apoi, topim untul. Odata topit, amestecam untul cu biscuitii sfaramati. Framantam si obtinem, astfel, aluatul pentru cheescake. Punem compozitia intr-o forma de tort cu inel detasabil, acoperind fundul si urcand aprox. 2-3 cm si pe pereti, presand foarte bine. Se da la rece pentru 30 de minute.

Intre timp, pregatim crema pentru chees-cake:
Se inmoaie gelatina in 2-3 linguri de apa. Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi, adaugam amidonul. Amestecam pana la omogenizare. Punem laptele la incalzit, il turnam peste compozitia de galbenusuri, amestecand continuu. Vasul se transfera pe foc mic si se fierbe, amestecand, in permanenta, pana cand se ingroasa bine, apoi se trage de pe foc. Adaugam branza de vaci, in crema fierbinte. Mixam pentru a obtine o crema fina, in care se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana la dizolvarea completa. Peste blatul din biscuiti, deja intarit, se asaza fructele, apoi, stratul de crema semifluida si se da amestecul, imediat, la rece.
Pregatim spuma din albusuri:
Albusurile de bat spuma, ferm, se adauga zaharul si se continua actiunea pana la formarea unei bezele consistente, iar granulele de zahar s-au topit complet. Se adauga, lingura cu lingura, bezeaua deasupra cremei. Pentru un aspect mai elegant al cheescake-ului, spuma se poate flamba.



O reteta propusa de: Doina Ana Butman (bdoinana)

Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri