ghid pentru o viaţă împlinită

Tort cu foi coapte in tigaie

Usor de facut, rapid de servit.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort cu foi coapte in tigaie:

Pentru foi:

  • un ou
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins cu otet si faina cat sa iasa un aluat usor de modela

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 4lnguri faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 margarina si 3 linguri cacao
  • nuca de cocos

Mod de preparare tort cu foi coapte in tigaie:

Oul se amesteca cu zaharul si laptele, apoi se adauga uleiul si bacarbonatul stins cu otet, dupa care se adauga faina, formandu-se un aluat usor de modelat. Aluatul se imparte in 5 parti. Fiecare bucata se intinde cu sucitorul, in functie de marimea tigaii, si se coc pe rand pe ambele parti in tigaie neunsa. P

Pentru crema: zaharul se adauga in lapte, apoi faina si cacao, dupa care se pune pe foc amestecand pana se ingroasa crema. Se adauga margarina.

Pentru ansamblare: se ia prima foaie si se unge cu crema, se adauga urmatoarea foaie si tot asa ,ultimul strat fiind de crema. La sfarsit se pudreaza cu nuca de cocos.

Pofta buna!

O reteta propusa de: irina gabriela (iri_love)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tort cu foi coapte in tigaie.