O reteta de placinta cu branza foarte gustoasa, traditionala din Georgia.
Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru Kachapuri - placinta cu branza:
Pentru aluat:
- 500 ml iaurt
- 1 kg faina de grau
- 1 lingura praf de copt
- 1 lingura zahar
- 1 galbenus de ou
- sare dupa gust
Pentru compozitie:
- 600 g branza noua sarata
- 2 oua
- sare
Mod de preparare Kachapuri - placinta cu branza:
Pentru prepararea aluatului: se amesteca iaurtul cu galbenusul de ou si cu zahar, dupa care se sareaza. Se incorporeaza faina de grau, 1 lingura de praf de copt sau drojdie. Se amesteca bine si se lasa 1 ora, la crescut.
Apoi se ia branza noua, se framanta in mana, se amesteca cu un ou si se sareaza.
Se ruleaza aluatul de kachapuri pe o masa de bucatarie, pana se obtine o foaie subtire. Cu cat foaia este mai subtire, cu atat kachapuri va fi mai gustos. Se decupeaza bucati rotunde de aluat peste care se pune umplutura pe baza de branza. Se acopera apoi kachapuri cu alt cerc de aluat, se pune pe o tava si se coace la cuptor, la 180 C, timp de 10-15 minute, pana ce suprafata este bine rumenita.
Inainte de a servi, se unge suprafata sa cu unt sau ou batut, dupa care se mai da la cuptor cateva minute.
O reteta propusa de: Diana Gabriela Arfir (Diana_September)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor