Timp de preparare: 20 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru paine cu broccoli:
- 375 g unt topit
- 600 g broccoli
- 350 g faina
- 8 oua
- 80 g zahar
- 5 g praf de copt
- 4 g sofran
- sare
- unt pentru uns tava
Mod de preparare paine cu broccoli:
Se lasa ouale la temperatura camerei 3-5 ore. Dupa acest timp, topim untul si adaugam ouale, unul cate unul. Amestecam faina cu praful de copt, sarea, zaharul, sofranul si rasturnam peste compozitia cu unt si oua. Omogenizam. Broccoli se spala si se pune in apa clocotita cu sare si se aduce la fierbere. Se scoate broccoli, se pune sub jet de apa rece si se usuca cu ajutorul unui servetel. Ungem cu unt forma in care vom coace painea. Umplem forma cam cu 2/3 din aluat. Asezam apoi pe mijloc broccoli. Punem apoi restul de aluat peste broccoli. Se coace in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 45 de minute. Cand este gata, se scoate si se lasa sa se raceasca in forma, apoi se scoate.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor