12 Ianuarie 2012 publicat în Retete culinare 40 share-uri

O prajitura foarte buna, cu care va veti bucura copii

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru baclava

:

  • 500 gr foi pt placinta
  • 300 gr de nuci
  • 150 gr de unt sau margarina
  • 2 linguri de scortisoara
  • 200 gr de zahar
  • 150 ml de miere
  • 200 ml de apa
  • esenta de rom si vanilie

Mod de preparare baclava:

In primul rand, macinam nucile si le amestecam cu scortisoara, pentru umplutura. Apoi topim margarina si taiem foile de placinta la dimensiunea tavii pe care urmeaza sa o folosim. Numaram frumusel foile de placinta si le impartim in 3 parti egale. Topim untul / margarina si ungem tava in care o sa lucram cu putin ulei. Punem prima foaie de placinta si o ungem, cu ajutorul unei pensule, cu margarina topita. Deasupra punem alta foaie, pe care o ungem bine cu margarina si apoi alta foaie.. pana la epuizarea primei parti de foi, din cele trei.
A venit momentul sa punem primul strat de umplutura, respectiv jumatate din cantitatea de nuca amestecata cu scortisoara, apoi sa incepem din nou sa punem foile de placinta una cate una, unse cu margarina pana cand epuizam si al doilea stoc. Punem al doilea rand de umplutura de nuci si la final ultimul stoc de foi. Dam apoi tava la rece o jumatate de ora, pentru a o putea portiona frumos. Portionam baclavaua dupa bunul nostru plac si dupa fantezista noastra imaginatie. Baclavaua se coace in cuptorul deja incins la 180 de grade, timp de 20-30 de minute, pana cand foile se rumenesc.

Separat, preparam siropul: punem apa si zaharul la fiert, cand dau in clocot adaugam mierea si lasam din nou pe foc, la flacara mica, pana fierbe iar. Cand a dat in clocot, se trage siropul de pe foc si se pun aromele (vanilie, rom sau ambele). Siropul se toarna fierbinte, peste baclavaua proaspat scoasa de la cuptor. E de preferinta sa acoperiti baclavaua si sa o scoateti la rece, cateva ore bune, pentru a se insiropa bine.



O reteta propusa de: (garbo223014)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri