ghid pentru o viaţă împlinită

Pui cu legume in sos de iaurt si oua

Sosul de iaurt cu oua da mancarii un aspect frumos, de rumenit, asemanator cu cel al musacalei. Incercat si garantat, acest fel de mancare este extrem de gustos si arata pofticios de apetisant. Mancarica se serveste fierbinte, adaugand deasupra patrunjel tocat fin.

Sosul de iaurt cu oua da mancarii un aspect frumos, de rumenit, asemanator cu cel al musacalei. Incercat si garantat, acest fel de mancare este extrem de gustos si arata pofticios de apetisant. Mancarica se serveste fierbinte, adaugand deasupra patrunjel tocat fin.

Ingrediente:

1 pui mare
120 ml ulei
120 ml vin rosu
150 ml supa de carne
3 cepe de dimensiuni medii
2 morcovi
1 legatura de patrunjel proaspat
1 ardei gras verde, 1 ardei gras rosu
3-4 rosii proaspete si foarte coapte
2 oua
1 cutie de iaurt
sare
piper

Preparare:

Citeste si:

Pasul 1 - Se spala bine puiul si se taie in bucati mai mici care se ung cu ulei si se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza bucatile de carne intr-un vas care se introduce in cuptorul in prealabil incins si se lasa sa se rumeneasca la un foc potrivit. Din cand in cand, se stropesc bucatile de carne cu vin si in momentul in care se rumenesc usor se adauga supa de carne (puteti folosi si apa). Se acopera vasul cu un capac si mancarica se lasa sa fiarba in cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Cand sosul a mai scazut, iar bucatile de carne sunt bine patrunse, le scoatem pe o farfurie intinsa.

Pasul 2 - Intre timp se taie ceapa solzisori, ardeii in fisii potrivite, morcovii rondele, iar jumatate din legatura de patrunjel se toaca fin. Toate aceste legume se adauga peste sosul de la cuptor si se lasa la fiert pentru inca 20 de minute. Dupa ce s-au scurs cele 20 de minute, se scoate vasul de la cuptor, iar peste sosul de legume se pun frumos una langa alta bucatile de pui, asezandu-le in strat. Deasupra stratului de carne se asaza un alt strat de rosii taiate in rondele mari si subtire si cratita se introduce din nou la cuptor pentru alte 20 de minute.

Pasul 3 - In timp ce mancarica se perpeleste in cuptor, separat, ouale se bat cu iartul, adaugand un varf de sare si putin piper. Sosul de oua si iaurt se toarna deasupra mancarii si se mai lasa ulterior la cuptor inca 15 minute. Sosul de iaurt cu oua da mancarii un aspect frumos, de rumenit, asemanator cu cel al musacalei. Incercat si garantat, acest fel de mancare este extrem de gustos si arata pofticios de apetisant. Mancarica se serveste fierbinte, adaugand deasupra patrunjel tocat fin. Pofta buna!

Sursa: Garbo.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pui cu legume in sos de iaurt si oua.


Discutii despre Pui cu legume in sos de iaurt si oua

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

pui in sos de iaurt si oua (1 comentariu, 460 vizualizari)
este sigur ca se foloseste vin rosu? in principiu la pasare cred ca se pune vin alb.